Nuffnang Ads

Friday, September 9, 2011

Snap-Snap Raya

Tiba-tiba rasa macam nak share gambar-gambar masa hari raya lepas. Gambar-gambar ni dah ada dah pun kat facebook saya. Tapi saya tak kira saya nak share jugak.

 Ni gambar satu family saya tapi tak cukup korum sebab family kakak saya takde. Sejak ada rumah sendiri ni dia nak pagi raya pertama kat sana je lepas tu baru balik kampung. Yang kecik-kecik ada kelip rambut kat kepala tu lah Amani Baiduri. Tak comel pun. Haha~

 Ni gambar kat rumah arwah nenek saya. Sebelah rumah je pun. Yang selain daripada family saya tu family pakcik saya iaitu adik kepada emak. Rumah ni memang jadi rumah pertama wajib yang akan kitorang pergi di pagi raya.

 Yang ni pulak rumah kedua wajib di pagi raya iaitu rumah kakak sulung kepada mak. Kat kampung sebelah je. Ni dah bercampur dengan makcik pakcik dan sepupu dan dua pupu.

 Inilah rumah arwah makcik saya yang meninggal dunia sehari sebelum raya tu. Masa ni raya ketiga. Selalunya kitorang akan sampai ke sini pada raya keempat tapi tahun ni berbeza sikit disebabkan keadaan masa tu. Lokasi di Mantin, Negeri Sembilan. (sila abaikan perempuan gemok kain senteng di dalam gambar)


0 comments: