Nuffnang Ads

Thursday, September 8, 2011

Sedapnya Kalau Dapat Makan

Saya suka tengok blog-blog makanan yang ada kat sebelah kanan blog saya ni. Mata saya mesti cepat tangkap kalau diorang ada post entry baru sebab gambar-gambar yang diorang letak tu memang cukup menarik perhatian mata saya.

Lagi-lagi kalau diorang letak gambar agar-agar ke puding ke. Memang meruntun kalbu sangat rasanya. Jiwa saya memang akan lemah kalau berhadapan dengan makanan spesis agar-agar atau puding ni. Sangat-sangatlah menjadi kegemaran daripada dulu sampai sekarang. Tak pernah pun saya jemu nak makan diorang tu semua. 

Tapi sebenarnya kadang-kadang jadi tak suka sebab saya boleh tengok je. Yelah dapat tengok gambar je kat blog tu. Kalau nak buat sendiri ohhh betapa rajinnya diri ini kan? Kalau agar-agar tu saya okay lagi tapi kalau dah namanya puding saya lagilah terror. Terror makan. Saya akan stress kalau tengok resipi yang panjang berjela lepas tu bahan dia benda-benda yang pelik-pelik atau entah guna nama apa. Makanya saya akan tenung gambar tu untuk lepaskan perasaan teringin lepas tu close page terus. Hahaha buruknya perangai orang yang cepat give up ni.

Dah terlalu banyak sebenarnya owner-owner blog tu menyeksa jiwa raga saya dengan gambar-gambar makanan diorang. Rasa macam nak contact diorang dan mintak tolong diorang buatkan untuk saya. Serius terseksa sangat rasanya bila teringin nak makan tapi tak dapat. Lepas tu dapat tengok je. Stress sekejap~

0 comments: